Elektroinženjering

Elektroinženjering preduzeća Somborelektro d.o.o. Sombor Vam nudi izvođenje svih vrsta radova u oblasti elektroenergetike. Sopstvenim znanjem i dugogodišnjem iskustvom stvorili smo tim profesinalaca koji uz primenu modernih tehnoloških metoda i poštovanja aktuelnih standarda spreman da odgovori na sve izazove u cilju postizanja kvalitetnog, ekonomičnog, pouzdanog, a pre svega bezbednog rešenja.

Našim klijentima nudimo vođenje kroz kompletan postupak izgradnje svih vrsta elektroenergetskih objekata u delu elektroenergetike, od projektovanja, ishodovanja potrebnih dozvola, do tehničkog prijema i uključenja.

Svojim bogatim iskustvom i referencama potvrđujemo kvalitet izvedenih radova na izgradnji, rekonstrukciji i održavanju objekata:

  • Podzemnih i nadzemnih vodova, naponskog nivoa 1kV; 10kV; 20kV; 35kV i 110kV,
  • Montažno betonskih trafostanica, stubnih trafostanica, zidanih trafostanica, limenih trafostanica, kompaktnih trafostanica, 20(10)/0.4kV,
  • Razvodnih postrojenja 35/35kV; 20/20kV; 10/10kV,
  • Trafostanica 110/35kV; 110/20kV; 110/35/10kV;
  • Javne rasvete (u gradskim i seoskim sredinama, trgovima, spomenicima, autoputevima, stadionima, igralištima…),
  • Dekorativne rasvete (tornjevi, verski objekti, fasade zgrada…),
  • Unutrašnje rasvete (sportskih hala, škola, poslovnih objekata, trgovinskih objekata, magacinskih prostora, javnih ustanova i verskih objekata)
  • Instalacija niskog napona u stambenim, poslovnim, trgovinskim i industrijskim objekatima.

Takođe, izvodimo remonte i revizije transformatorskih stanica 20/10/0.4kV, proizvodimo i iznajmljujemo limene trafostanice za potrebe gradilišta 20/10/0.4kV;

Posedujemo elektroradionicu za šemiranje svih vrsta razvodnih ormana kao i svih vrsta ormana za merenje odobrenih od strane Elektrodistribucija Srbije.

 

Pored izvođenja imamo bogato iskustvo i u projektovanju svih gore pomenutih objekata.

U oblasti usluga elektroinženjeringa u mogućnosti smo da Vam ponudimo ishodovanje građevinskih dozvola i rešenja o odobrenju za gradnju, izvođenje radova na principu "ključ u ruke” gde smo uz Vas do uključenja objekta.

U oblasti uštede i kvaliteta električne energije u mogućnosti smo da Vam ponudimo izradu modernih rešenja za uštedu električne energije, zamenom tipa osvetljenja, kompenzacijom reaktivne energije i dr.

Bravarska radionica koja posluje u sklopu elektroinženjeringa u mogućnosti je da ponudi izradu raznih čeličnih konstrukcija, među kojima i čelične konstrukcije dalekovodnih stubova od 9 do 25m, tipskih čeličnih konstrukcija stubnih trafostanica tip EV2 i EV3, stubova javne rasvete, konzola i čeličnih kontrukcija sa kvalitetnom završnom obradom, farbanjem toplim ili hladnim cinkovanjem. Za sve tipske proizvode posedujemo odgovarajuću tehničku dokumentaciju, kao i mogućnost izrade tehničke dokumentacije koja je spremna da odgovori i najsloženijim zahtevima.

Sve radove i usluge vrše stručno osposobljena lica sa dugogodišnjim iskustvom. Za sve radove posedujemo odgovarajuće licence.

Bogato iskustvo u oblasti energetike prenosimo obukom mladih kadrova kroz dugogodišnji program saradnje sa školskim ustanovama u regionu.